Ras Patat® is anders dan anders... krokant van buiten, zacht van binnen. Je moet
het kennen, je moet ervan houden. Ras is een fenomeen. Ras roept leuke verhalen op;
herinneringen aan leuke momenten.
Een keer per maand
gaan we stappen met
de mannen. Dat houden
we er ook echt in,
gewoon lekker
ouderwets en na
afloop eindigen we
altijd met een RAS
patatje. Dat hoort
er gewoon bij. Gek
genoeg eet ik het
nooit met iemand
anders...

Sander
De lekkerste patatekes? Die haal je in de pijp. Echte,
verse raspatat. Het was mijn oudste nichtje die mij in
Den Haag introduceerde met dit fenomeen. Ik denk dat ik
een jaar of 8 moet zijn geweest. In die tijd had je in
Den Haag snackbar Telstar, aan de Herengracht. Zij
verkochten dus raspatat. Bij deze lekkernij wordt er
aardappelpuree vanuit een oversized pureeknijper
rechtstreeks het frituur in gespoten. Waardoor de
frietjes een heel krokant buitenkantje hebben, maar van
binnen dus de zachte vulling van een aardappelkroketje.
Mmm... heerlijk! En nu haal ik ze in Amsterdam, verse
raspatat bij snackbar Babo aan de Van Woustraat.

Marianne
next
Ik kom uit Den Haag en
daar had zo'n beetje elke
snackbar Ras patat. Ik nam
altijd een Ras patatje
pinda, heerlijk. Ik woon
nu al bijna 10 jaar in
Venlo en was m'n Ras
patatje eigenlijk helemaal
vergeten, tot ik het in de
supermarkt tegen kwam, dat was
echt een verrassing. Ik heb
nooit geweten dat je het zelf
ook thuis kon maken, dus nu
heb ik m'n hele gezin aan de
Ras. Ze vinden het allemaal
heerlijk, ook die met peper!

Tonny
Ik had nog nooit van RAS patat gehoord. Bij Dorien
thuis was het altijd vaste prik. De eerste keer dat
we ze samen aten, dacht ik: hmmm moet dat nou... ik
heb het niet gelijk toegegeven, maar jeetje wat was
dat lekker'. Nu haal ik altijd
RAS patat met de kids als oma
er is. Zo blijft het echt een
familiedingetje.

Ruud
Ook een persoonlijke Ras story?
    Stuur hem in